Ansattes favoritter: Del1 - Elektriske gitarer

Våre ansatte velger sin favorittgitar


Siden alle roper BÆ i samme retning om dagen kjører en liten føljetong hver fredag framover, hvor VintageGitars innsatte velger seg favorittgitarer fra veggene og skriver noen ord om dem.
I første episode tar vi for oss elektriske gitarer, og jeg vil tro at det vil komme et par fine overraskelser for våre lesere. Stay tuned og god helg!!joakim
Joakim Tinderholt: Gibson Memphis Freddie King 1960 ES-345 VOS

Som husets bluesman ser jeg det som min plikt å minne om dette smykket av en gitar, fra Gibson Memphis. Avdelingen som ved bruk av gamle maskiner, fra fabrikken i Kalamazoo, Michigan, gjenskaper Gibsons ES-modeller ned til minste detalj.
I dette tilfellet, Freddie "The Texas Cannonball" King sin 1960 ES-345TDC-SV. Gitaren er en del av et begrenset opplag, fra 2016, og er således for lengst ute av produksjon. Meget eksklusiv altså!

Gitaren har en nydelig hals, med den svært ettertraktede ´59 profilen. Perfekt for de som liker litt mer "kjøtt på beinet".
Resonansen i treverket er upåklagelig, og limt sammen med gammeldags "hot hide glue" blir ikke noe borte i myke skjøter.
MHS-pickupene låter åpent og klart, men snerrer sint om du gir på i anslaget. De står, etter min mening, ikke noe tilbake for noe annet på markedet. "Stereo Vari-tone"-kretsen er kanskje ikke for alle, men om du skal gjenskape lyden til Freddie King, BB King eller Chuck Berry for den saks skyld, er den et must! Utseendemessig lar jeg bildene tale for seg, om du ikke vil komme innom og oppleve den selv. Jeg demonstrerer mer enn gjerne!

Hvorfor har jeg ikke kjøpt denne gitaren selv!? Jeg burde skamme meg!

Link til Joakims favoritt


ola
Ola Geir Raftevold: Gibson CS Slash 1958 "First Standard"
Det å bare skulle plukke èn “øde øy”-gitar ble vanskeligere enn jeg hadde sett for meg; både jeg og bankkortet mitt er jo smertelig klar over at det finnes en indre horder i meg som aldri slutter å jakte på den perfekte gitar.
Jeg misunner til tider de i blant oss som klarer seg med den ene gitaren, men samtidig er en slik dystopisk tilværelse noe jeg ikke klarer å se for meg - alle gitarer er jo forskjellige, og jo flere dess bedre. Bra ord for dagen!?

Nok lyrikk. Det må bli en Les Paul.

Det er særlig en gitar jeg alltid kommer tilbake til, og som jeg spiller noen toner på hver dag.
Som barn av 80-tallet fikk Guns`n Roses fort en høy stjerne, og det er nok ikke så mange av oss som ikke har et forhold til Slash.
Jeg vil understreke at jeg vanligvis styrer litt unna signaturmodeller, men denne gitaren får passere som et hederlig unntak. Det kunne stått D.D.E. i LED-lys over hele linja, og jeg hadde fortsatt stått på mitt.
Denne LP`n er en tro kopi - helt ned til minste mikrometer - av Slash sin ikoniske 1958 Plain Top, som skulle vise seg å være den andre av sitt slag som forlot fabrikken i glansdagene på midten av forrige århundre.
Når jeg faller for en ny gitar går det stort sett på to-tre sekunder, men det er mange detaljer som skal stemme, og her sitter alt som et skudd for meg; først og fremst en vakker gitar i en nydelig burst, en meget behagelig halsprofil som er litt slankere enn mange andre 58-modeller, ideell vekt på 3.85 kg, utrolig allsidige pickuper som gjør alt fra den varmeste ‘renlyd’ til tredje verdenskrig.
Jeg tenker generelt at alle gitarer er like unike som oss mennesker, og denne har en tidløs og varm tone jeg har lett etter i utallige Les Pauler gjennom årene.
Nå merker jeg at det begynner å gå av noen varselslamper for familieforøkelse hjemme hos undertegnede, så fint om noen kan komme å frelse både meg og seg selv..!

Link til Olas favoritt

arne

Arne Kr. Hast: Collings I-35LC Jet Black Bigsby
En ser mange gitarer gjennom et år og det er ikke alle som har festet seg like mye som denne.
Mye av grunnen at denne faller så innmari i smak er at den på mange måter er en videreføring av min trofaste Gibson ES-355, som også er utstyrt med Lollar Imperials og Bigsby sveiveapparat.
Personlig setter jeg veldig stor pris på Bigsby på hollowbody-gitarer, da de blir mer luftig i tonen, samtidig som de innehar de fleste kvalitetene fra en tilsvarende gitar med stop-tail.
Det jeg finner besnærende med Collings sitt design er at det er en videreføring av det 60 år gamle designet fra Gibson, som i utgangspunktet er helt perfekt. Det er viktig å understreke at Collings ikke nødvendigvis har forbedret noe på originalen, men det er en nydelig videreføring av legendariske amerikanske tradisjoner med en kvalitet vi ikke ser maken til her på huset.

Min neste gitar? Det er jaggu ikke umulig....

Link til Arnes favoritt


fred

Frederik Hillestad: Gibson SG Junior
I valget av favorittgitar er det én primær kvalitet som er viktig for
meg, det er nemlig utseende. Hvorfor? Fordi jeg er ikke gitarist, men
får likevel svarte stjerner i øynene avå se og kjenne på fete
gitarer. Denne børsa er ufattelig rå! Les is more. Lett, snedig, tøff
og full av historie. SG junior med sin single P90 ble lansert i 1961,
samtidig som sin storebror med to Humbuckere, og var ment som en
enklere og rimeligere variant. Ja hvorfor ikke? Dritfet spør du meg.
Skikkelig rockebørse til en hyggelig pris.

Selv om den for meg er en museumsgjenstand som ikke-gitarist, er det
utvilsomt en fantastisk gitar for dere som benytter gitarer som
verktøy. La oss kalle en spade for en hammer!

Link til Frederiks favoritt


even

Even Kjelby: PRS John Mayer Silver Sky
Har du noen gang hatt lyst på en Stratocaster, men syns at fender sin headstock ikke helt passer til den klassiske stratkroppen!?!
Ikke jeg heller.

Det er dog noe spesielt med Silver Sky som jeg ikke klarer å sitte fingeren på, så jeg lar den henge i fred og ro for en stund.
Etter å sett tre stykker bli skli ut av butikken ble jeg nødt til å sjekke hvorfor folk ikke klarer å la vær å bruke hele forbrukslånet sitt på disse gitarene.

Det viser seg å være veldig vits i.
Den føles litt mer kompakt, er veldig lettspillt og låter bedaskende bra og at de faktisk har valgt å kjøre den gode gamle 7.25" radiusen på denne modellen.

Du kan ta stratten fra John Mayer men du kan ikke ta John Mayer fra stratten.

Link til Evens favoritt

Kampanjeprodukter

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Varekatalog

I samarbeid med SANTANDER tilbyr vi betalingsutsettelse ved kjøp av varer hos VintageGitar.

Santander