Solgt

Faust VG-Bird

Solgt!Denne gitaren ble laget som et kunstprosjekt for VintageGitar av Steampunk-magikeren Faust i Trondheim og nå kan den bli din. 

Kort fortalt så startet denne gitaren som en Epiphone Joe Bonnamassa Firebird I i Shoreline Gold, hvor vi også supplerte med hardware fra Mastery og pickups fra Jason Lollar & Co. 

Og om noen skulle lure så er gitaren fullt spillbar og låter kuler & krutt. 

Vi lar Faust fortelle resten: 
Vg-Birdien startet som en masseprodusert mahognyplanke som hang på veggen i Torggata 28. Etter noen lange dager med planlegging ble jeg enig med meg selv om å fjerne det tykke lakklaget som var påsmurt gitaren, og lage noe litt mere orginalt enn Gibson var i stand til :

Først ble gitaren strippet, så ble lakken fjernet, og gitarkroppen gjennomgikk en roasting á la Faust. Det vil si at treverket blir varmet opp til 350 grader, noe som medfører at ytterlaget på treverket forkulles.
Forkullingen fjernes med stålbørste for hånd, og lager en fantastisk struktur i overflaten. Det som er cluet er at mikroskopiske rester av trevæske og kvae innkapslet i treverket krystalliseres.
Lydmessig (Geir Falck er referanse her) medfører dette en økning i sustain og en endring i både krisphet og varme i tonen.
Deretter ble kroppen farget med Faust sin etterhvert så legendariske "Dirty Turqouise" - en farge jeg både er stolt av og liker å se på.
Det er tre lag med denne fargen på kroppen, før den blir forseglet med seks strøk shellakk, Shellakken er påført med en gammel klut som jeg fant hjemme hos mor min.


Hardware er aget slik jeg synes det passet seg for denne gitaren. Uten å gå i dybden rundt dette med relic og aging, kan jeg si såpass at det gikk med noen liter saltsyre.
Halsen er mattet ned med noe hemmelig greier, og er veldig smooth og rask (men det kommer litt an på teknikken hos gitaristen og da.)

Mastery står for bru og håndbrekk, så langt er vel Mastery den beste produsenten av slikt utstyr.
Lollar har vært så geme at de har levert både neck- og bridgepickup. Disse er kobler i en brukerstyrt symbiose i stedet for en kjedelig pickupvelger.
Derfor har du altså muligheten til å tjune lyden slik du vil!  Begge pickups går rett inn i et blendpotmeter uten mere restriksjoner, så her er det fullstendig opp til deg å finne sweetspot.


Det er montert et EL84-rør i signalkretsen, noe som kan booste både ett og annet når det kobles inn. Iallefall nysgjerrigheten til skuelystne.

Jackchassis er skjult under en mekanisk finurlighet som bare tre personer i hele Nordeuropa kjenner til , så hvis du er en av de som er interessert i å kjøpe gitaren så holdes det et eget seminar om dette på vårparten neste semester.

Her er noen videoer fra prosessen som kan ses på facebook: 
https://www.facebook.com/faustguitars/videos/2077505285836788/
https://www.facebook.com/faustguitars/videos/1767643956645693/

faust front1
faust det1a
faust det1
faust det2
faust det3
faust det4
faust hs
faust hsbak
faust bakdet1
faust bakdet2
faust bakdet3
faust full1
faust bak1
faust bakfull1

Gitar elektrisk - Solgt

vis flere / Trykk SHIFT for å vise alle vis alle
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Varekatalog

I samarbeid med SANTANDER tilbyr vi betalingsutsettelse ved kjøp av varer hos VintageGitar.

Santander