65 Amps The Producer 6L

6L6 modell, designet med hjelp av LH Haugen!bgheaderblack.jpg


65 Amps er innenfor Boutique-amp sjangeren ett av de merkene det snakkes mest om for tiden. 65 Amps ble startet av Dan Boul og Peter Stroud med intensjon om å gjenskape magien fra de klassiske lav-watts engelskproduserte forsterkerene. Samtidig skiller de seg ut fra massene som sier at min 18W klone er bedre enn din! Om navnet Peter Stroud lyder kjent, så kan vi fortelle at han er Sheryl Crows faste gitarist. 65 Amps er konstruert med 100% point-to-point wiring, power matchede rør i sluttrinnet, Mercury Magnetics trafoer og NOS Allen Bradley Carbon Comps. Hver amp blir levert ferdig tunet og innspilt for at du skal få en god "ut-av-boksen" opplevelse.


65 Amps – The Producer 6L

65s nye modell The Producer løser en årelang problemstilling på hvordan man får moderne amper med moderne rør, til å låte som gamle klassikere uten å tøye strikken på hvor mye juling rørene får underveis. 65 har skjønt at det er risikabel business å etterstrebe gamle kretser, da disse kretsene ble designet rundt datidens kvalitetsrør, som var bygd til å gjøre langt mer alvorlige oppgaver enn å stå i hjemmestereoanlegg og instrumentforsterkere.
65 Amps har nå gått rundt denne problemstillingen med de høye verdiene på blant annet volt og har kommet opp med et design, som ikke bare låter avsindig bra, men som også lover en trygg og driftsikker forsterker.

65 Producer 6L har vært på benken hele sommeren og høsten, og den ble forsiktig lansert før jul i 2012.  I september 2012 var Lars Håvard Haugen på besøk hos 65 Amps, hvor det på Lars sin anbefaling gjort 8 endringer i designet, for å etterkomme velfungerende lydidealer på scene og i studio.
Å kalle det en Haugen signaturmodell er å strekke den langt, men med unntak av Peter Stroud har aldri en artist hatt så stor innflytelse på designet av en ampmodell.  
 

Ryggmargen på 65 The Producer 6L består av en duett med 6L6 rør, og med hjelp av samarbeidspartnere i Avedis Audio og Mercury Magnetics har de designet en trafo, som gjør 6L6-rørene veldig driftsikre, og som samtidig leverer en nydelig og klassisk gjengivelse av rørene. I tillegg, så trenger du ikke skifte rør flere ganger i året, og stresse rundt med re-biasing og tuninger hos ymse "ampdoktorer" underveis.
 

65 The Producer leverer klokkeklar clean og sonisk så henter den det beste fra Fender Tweed og Blackfaceperiodene, hvor gainen best kan beskrives som en tidlig MESA.Når vibruker Fender som sammenligningsgrunnlag, så er det viktig å notere at dette er kun referanselyder, og ingen form for kloning er gjort. Det er tatt utgangspunkt i et klassisk sound, og raffinert til det herlige 65-soundet som vi er blitt så glad i her på bjerget. 

Ampen kommer med to kanaler, hver med èn uavhengig bumpkontroll som gir deg fire klassiske 

Ampen leveres med den geniale Master Voltage kontrollen. Dette gir deg muligheten til å justere utgangswatten fra 2W til 28W uten å ødelegge touchresponsen i ampen. (VG anm: Noter deg at i alle tilfeller så gjelder dette så lenge du har høyttalerbevegelse.)


Forsterkeren er så langt den dyreste i 65-sortimentet, men med en så godt spesifisert og driftsikker amp, så har du mest sannsynlig kjøpt den siste forsterkeren i hele ditt liv.


Kontroller:
Frontpanel: Master Voltage, Tone, Volume 2, Channel Switch, Bass, Treble, Volume 1.
Bump Switch (1 for hver kanal).
Bakpanel: 8/16 Ohm switch, footswitch input jack.
 

Ampen leveres kun som head, og avhengig av hvilke behov du har så anbefaler vi et standard Blue Line Low Power kabinett (G12H-30/Alnico Blue). Trenger du mer volum og en tightere bass, så kan et Blue Line High Power cab (G12H-30/Alnico Gold) være et alternativ.
Merk at high-power kabinettet kan oppleves mørkere og litt mindre responsiv når Master Voltage er justert til under halv maskin.


Pris: Kr. 33.990,-


Videosnutt fa LA Amp Show hvor Dan Boul demonstrerer en prototyp. 

 

65AMPS Producer_600
65AMPS Producer_panel
 

 

 

 


Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

I samarbeid med CRESCO tilbyr vi nå 9 måneders betalingsutsettelse ved kjøp av varer hos Vintagegitar.

Cresco