• Simple Item 1
  • Simple Item 5
  • Simple Item 2
  • Simple Item 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Gibson CS True Historic 1959 LP Std Murphy Aged

Solgt!


Gibson CS True Historic 1959 Les Paul Standard(NOK 135.000,-)
Gibson Custom Shop hevet i 2015 standarden på hva historisk korrekt angår med True Historic programmet, og det må innrømmes at dspesielt på de modellene som er aged av Tom Murphy,som kommer en ikke tetter på originalene.  
Så hva er det som gjør True Historics til noe mer spesielt enn streite Historics?

* Autentisk reprodusert plastikk. 
* Autentisk reproduserte pickupdeksler
* Double carved top(toppen har en mer autentisk kontur på toppen, og Gibson bruker et annet maskineri på True Historics)
* Mer autentiske kurver på avrundinger rundt kroppen og på headstock. 
* Tynnere finer på front av headstock
* Tynnere finish, som også er "wet sanded". 
* Hide Glue over hele gitaren. 
* Bindingen rundt gripebrettet er bedre og mer autentisk avrundet. 


Lagerførte modell er en autentisk reproduksjon av den klassiske '59 Les Paul Standarden, hvor alle bestanddeler er eksakt lik originalen, med unntak av gripebrettet, som er av indisk rosewood.
Det er som nevnt over blitt lagt veldig mye ekstra i den endelige finishen på instrumentet, og for den som er på jakt etter originalen men ikke har _den_ lommeboka, så er dette etter vår mening ei fullgod erstatning. 
Gitaren er en drøm å spille på, og den låter veldig overbevisende Les Paul. Nå er det få av oss som var til stede i 1959 og fikk teste fabrikkferske Les Pauler, men jeg er i god tro på at dette er så nært som man kommer. 

På 1959-modellen finner man en rundere hals, med antydninger til V-profil, men temmelig ulik den man har sett på Historics 1959, da produksjonsmodellen på '59 Historics er rundere.
Utover det så er gitaren et estetisk vidundere for oss som er glade i sunburst, hvor mester Tom Murphy har autentisk aget gitaren. 
Når det gjelder gitarer som er aget av Tom Murphy, så har vi den siste tiden observert at det har vært en vesentlig prisøkning på disse blant samlere, så vi antyder lett at dette også kan være et smart investeringsobjekt. 59 front1
59 det1
59 det2
59 det3
59 det4
59 det5
59 det6
59 det7
59 front2
59 front3
59 hs
59 full
59 bak
59 bakfull

Varekatalog

Nyhetsbrev

I samarbeid med CRESCO tilbyr vi nå 9 måneders betalingsutsettelse ved kjøp av varer hos Vintagegitar.

Cresco