• Simple Item 1
  • Simple Item 5
  • Simple Item 2
  • Simple Item 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Gibson CS True Historic 1960 LP Std Murphy Aged

Kr. 94.990,- 


Gibson CS True Historic 1960 Les Paul Standard(NOK 135.000,-)
Gibson Custom Shop hevet i 2015 standarden på hva historisk korrekt angår med True Historic programmet, og det må innrømmes at dspesielt på de modellene som er aged av Tom Murphy,som kommer en ikke tetter på originalene.  
Så hva er det som gjør True Historics til noe mer spesielt enn streite Historics?

* Autentisk reprodusert plastikk. 
* Autentisk reproduserte pickupdeksler
* Double carved top(toppen har en mer autentisk kontur på toppen, og Gibson bruker et annet maskineri på True Historics)
* Mer autentiske kurver på avrundinger rundt kroppen og på headstock. 
* Tynnere finer på front av headstock
* Tynnere finish, som også er "wet sanded". 
* Hide Glue over hele gitaren. 
* Bindingen rundt gripebrettet er bedre og mer autentisk avrundet. 


Lagerførte modell er en autentisk reproduksjon av den klassiske '60 Les Paul Standarden, hvor alle bestanddeler er eksakt lik originalen, med unntak av gripebrettet, som er av indisk rosewood.
Det er som nevnt over blitt lagt veldig mye ekstra i den endelige finishen på instrumentet, og for den som er på jakt etter originalen men ikke har _den_ lommeboka, så er dette etter vår mening ei fullgod erstatning. 
Gitaren er en drøm å spille på, og den låter veldig overbevisende Les Paul. Nå er det få av oss som var til stede i 1959 og fikk teste fabrikkferske Les Pauler, men jeg er i god tro på at dette er så nært som man kommer. 

På 1960-modellen finner man en litt slankere og flatere C-profil, men temmelig ulik den man har sett på Historics 1960, da den er rundere enn det Gibson CS kaller sin 1960 profil.
Utover det så er gitaren et estetisk vidundere for oss som er glade i sunburst, hvor mester Tom Murphy har autentisk aget gitaren. 
Når det gjelder gitarer som er aget av Tom Murphy, så har vi den siste tiden observert at det har vært en vesentlig prisøkning på disse blant samlere, så vi antyder lett at dette også kan være et smart investeringsobjekt. 


60 front1
60 det1
60 det2
60 det3
60 det4
60 det5
60 det6
60 front2
60 front3
60 hs
60 full
60 bak1
60 bakfull

Varekatalog

Nyhetsbrev

I samarbeid med CRESCO tilbyr vi nå 9 måneders betalingsutsettelse ved kjøp av varer hos Vintagegitar.

Cresco